Schoolklassen bezoeken het Levend Lab!

De komende vrijdagmiddagen is het een levendige boel in het Levend Lab! In samenwerking met Technolab Leiden komen schoolklassen op bezoek. Afgelopen vrijdag werd het spits afgebeten door groep 7 van de basisschool Woutertje Pieterse uit Leiden.

IMG_7203

De kinderen leren spelenderwijs over onderzoek, waterkwaliteit en waterleven. Zo leren ze wat voor eigenschappen water kan hebben, wat voor beestjes er allemaal in de sloot leven, hoe een watervlo er van dichtbij uitziet en hoe het zwemt.

Aan de hand van een Jenga-spel wordt geleerd dat een voedselweb kan instorten. Ook krijgen de ze een rondleiding langs de sloten van het Levend Lab; zo kunnen ze met eigen ogen zien dat er al heel wat beestjes in de slootjes leven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s